Гешев: Изненадан съм, че Божков беше задържан в ОАЕ, там милиардери не арестуват

0
За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ, заяви главният прокурор
За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ, заяви главният прокурор Видео: БНТ

Искането до Обединените арабски емирства за екстрадицията на Васил Божков е изпратено в електронен вариант още в събота, а днес ще бъде изпратен и хартиен вариант.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНТ в Чирпан, където се провежда акция срещу битовата престъпност.

"Изненадва ме, че е бил задържан 20 дни, в тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ. Оттам нататък това няма никакво отношение към екстрадицията. Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви.", заяви главният прокурор.

Иван Гешев коментира, че акцията в Чирпан не е инцидентна кампания, а постоянна и целенасочена дейност срещу битовата престъпност. Той изрази увереност, че до края на годината българските граждани ще видят резултата от тази дейност.

Главният прокурор призова още да не бъде вкарван в политически игрички.

"Въпросът с наказателната отговорност, трябва да си поемат отговорност и политиците, да предприемат необходимите законодателни изменения. След като политическите партии казват, че подкрепят Гешев... Аз не искам политическите партии да подкрепят Гешев. Искам да подкрепят българските граждани, които искат справедливост. Така че да си заработят парите, защото те са избрани от българските граждани да ги представляват.

Много дават акъл...президентът дава акъл накъде да гледаме, министър-председателят - кой да размажем или аз да размажа...разни бизнесмени - Божков дава акъл, Домусчиев дава акъл. Разни социално слаби консултанти като Ковачки - и те дават акъл. Корнелия Нинова и тя се изказва. Каракачанов - били сме извършили политическо убийство...Ако обичат, да си вършат работата. Прокуратурата си върши работата.", коментира Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари