Руската рубла падна до 16-месечно дъно спрямо еврото

2
Руската валута е под силен международен натиск и не е в състояние да поеме глътка въздух
Руската валута е под силен международен натиск и не е в състояние да поеме глътка въздух

Руската валута е под силен международен натиск и не е в състояние да поеме глътка въздух

Рублата се срина в днешната търговия до 16-месечно дъно спрямо еврото и отслабна допълнително спрямо долара и юана, предаде Ройтерс. Руската валута е под силен международен натиск и не е в състояние да поеме глътка въздух, възползвайки се от някои вътрешни стимули, посочва агенцията.

Рублата пада постоянно от началото на годината под натиска на спада на износ и ръста на вноса, но натискът стана осезаем след неуспешния бунт на наемниците от "Вагнер" в края на юни.

Около 11:00 часа местно време (10:00 часа българско) рублата загуби 0,7 на сто спрямо еврото до 102,68 рубли, което е най-ниското ѝ равнище от 22 март 2022 г. Спадът спрямо долара е от 0,5 на сто до 91,37 рубли, а спрямо юана - от 0,3 на сто до 12,67 рубли.

Очаква се все пак рублата да получи известна подкрепа от очакваното в края на седмицата повишение на основните лихви от страна на Руската централна банка. Анализатори от банка "Санкт Петербург" смятат, че рублата ще се закрепи на ниво от около 90 рубли спрямо долара до края на седмицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    daskal
    Дреме им на руските баровци. Те са си гарантирали капиталите и авоарите където трябва и в каквито трябва валути. И семействата и децата им са там. Може да са несправедливи, гадни, подли, жестоки, ама не са глупави.
  • -2
    9
    русенец
    казах ви да инвестирате в рубли, по евтина тоалетна хартия няма на пазара
  • -5
    8
    Отговор на 7 въпрос
    Въпросът ти не е с повишена трудност. 90 % от територията на Империята на злото е завоювана и анексирана територия. Всичко извън Московска Русь е заграбено. А като написах за Московска Русь е хубаво всички привърженици на Блатная да прочетат Алексей Толстой и за неговото разграничаване между Киевска Русь и Московска Русь
  • 3
    7
    Въпрос с повишена трудност
    Коя е най-голямата държава в света? С колко квадратни километра си е увеличила територията чрез война?
  • 7
    6
    до 4
    не съм казал че нямат бездомни, да си го прочел някъде? навсякаде има бездомни хора и мизерия, просто е по-различно ... и в Япония има бездомници, само че те живеят културно, чисто, някои от тях избират този живот, защото им харесва повече отколкото да работят по 60+ часа на седмица казах че сащ е много по-различна държава от това което се показва на простолюдието, най-малкото съм живял там едно лято и съм видял някои неща от първо лице
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари