Рублата се срина до най-ниските си нива от началото на войната

0
Курсът на еврото се повиши до 109 рубли
Курсът на еврото се повиши до 109 рубли

Курсът на еврото се повиши до 109 рубли

Руската рубла продължава да поевтинява и се срина до едни от най-ниските си нива от началото на войната в Украйна. Курсът на долара на Московската борса се повиши до 99 рубли, е на еврото - до 109 рубли, съобщи Bloomberg.

Това се случи за първи път от 25 март 2022 г., но спадът е трайна тенденция от шест месеца насам, което нареди рублата в топ 3 на най-слабите валути в света. Само турската лира и аржентинското песо са поевтинявали повече.

На практика обаче слабата рубла помага на руската икономика, защото увеличава инфлацията и помага за напълването на бюджета, страдащ от 40% срив на доходите от нефт и газ, пише OFFNews.

Въпреки това инвеститори от "приятелски" на Русия страни са започнали ударно да разпродават акциите на руските компании. Данни на Централната банка на Русия сочат, че през юли те са продали руски акции за 10,4 млрд. рубли, което е рекорд от началото на войната в Украйна. В резултат чужденците от "приятелските" държави са се освободили от повече акции, отколкото всички останали категории участници в търговете взети заедно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Копейкин
    Тя рублата вече и за тоалетна хартия не става. А и като гледам снимката, пачки с копюри от 5000 рубли, очакваме вече от по 10 000 и по 100 000 рубли. Което говори само за едно - тотален срив и инфлация
  • 2
    3
    до рубладжийчето
    Ами те са го упоменали - Bloomberg. Е, разбира се няма как рубладжия да не каже, че няма източник (при съвсем ясно посочен такъв). А в отговор на този мой коментар ще бъде написано, че Bloomberg не е достоверен източник. За това пък ще посоча друг "достоверен източник" - worldbank.org (Световната банка). И там може да сверите данните с тези на Bloomberg. Истината боли, разбирам. За рубладжиите достоверни източници са единствено тези посочени от Кремъл.
  • 0
    2
    Така ли?
    Коректно е да упоменете Вашите "достоверни източници"?!?!
  • 1
    1
    Ванка с танка
    Чебурашките са в търсене на находищата на айфони,мерцедеси и в краен случай на долари,че да сринат така мразения Запад.Дерзайте друзя Все идет по плану
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари