Русия: Западната военна помощ тласка Молдова към катастрофа

2
Зам.-министърът на външните работи на руската държава направи изявление
Зам.-министърът на външните работи на руската държава направи изявление Снимка: BarcroftMedia / ТАСС

Зам.-министърът на външните работи на руската държава направи изявление

Западната военна помощ за Молдова не допринася за сигурността и суверенитета на страната, заяви в събота заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Галузин.

"Както показва опитът, безразсъдното помпане на една страна със западни оръжия не допринася за нейната сигурност и суверенитет, а напротив, приближава я към катастрофа", каза той пред руската държавна информационна агенция РИА Новости, предаде БГНЕС.

Галузин отбеляза, че Москва неведнъж е призовавала Кишинев да реагира "разумно" на западните предложения за "повишаване на отбранителната способност".

"Бих искал още веднъж да изразя съмнение, че подобна "помощ" от Запада, която прилича повече на разработване на територията, се осъществява в интерес на самата Молдова", подчерта той.

Относно въпроса за доставките на руски петрол през Украйна Галузин заяви: "Обемът на петрола, изпомпван през южното разклонение на петролопровода "Дружба" за Унгария, Словакия и Чехия, ще остане на нивото от тази година."

Коментирайки уреждането на конфликта в Нагорни Карабах, той заяви, че изпълнението на тристранните споразумения между Русия, Армения и Азербайджан ще допринесе за напредъка в работата по мирния договор между Баку и Ереван.

"Надяваме се на постепенен напредък в области като деблокирането на транспортните и икономическите връзки в региона, определянето на границите и решаването на хуманитарните проблеми", каза Галузин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари