Русия: Западът превърна Украйна в терористична клетка

0
Англосаксонците са поели ролята на щаб и доставчик на Володимир Зеленски, отбелязва външното министерство на Русия
Англосаксонците са поели ролята на щаб и доставчик на Володимир Зеленски, отбелязва външното министерство на Русия Снимка: Facebook

Англосаксонците са поели ролята на щаб и доставчик на Володимир Зеленски, отбелязва външното министерство на Русия

Западните страни превърнаха Украйна в нова терористична клетка и я използват като плацдарм за борба с Руската федерация, се казва в изявление на Министерството на външните работи в Москва, цитирано от РИА Новости.

"Съвременните международни отношения се характеризират с високо ниво на конфликт, в центъра на който е "хибридна“ война, отприщена от "колективния Запад“ срещу Русия. Западняците избраха Украйна като плацдарм и инструмент за въоръжена борба срещу нашата страна, подхранвайки неонацисткия режим в Киев и превръщайки Украйна в нова международна терористична клетка“, се казва в разпространения текст.

Руското външно министерство отбеляза, че "англосаксонците" са поели ролята на щаб и доставчик на президента на Украйна Володимир Зеленски, предавайки му оръжия, разузнавателна информация, благодарение на което Въоръжените сили на Украйна нанасят систематични удари по граждански обекти и цивилни в Русия.

"Чрез усилията на Вашингтон, Лондон и техните сателити кризата придоби глобално геополитическо измерение, което се проявява не само в Европа и САЩ, но и в други региони, включително Близкия Изток, Африка, Латинска Америка, Арктика“, твърдят от външнополитическото ведомство в Москва.

В документа се допълва още, че "колективният Запад жертва перспективите за универсално сътрудничество в различни области в полза на своите колониални амбиции“, информира Агенция Фокус.

Русия изпрати нота до страните от НАТО миналата пролет заради доставката на военна помощ за Украйна. Москва многократно е отбелязвала, че всеки товар, който съдържа оръжия за Киев, ще стане легитимна цел за руската армия.

Външният министър Сергей Лавров също подчерта, че САЩ и Алиансът са пряко замесени в конфликта - не само като доставят оръжия, но и чрез обучение на персонал във Великобритания, Германия, Италия и други страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    .!. до 1 и 2
    Пак капацитетите се изказват :) Виж в youtube-то има достатъчно стари записи от 2014-2015 от любимите ви медии НоваТВ и БТВ, които показват какво е било там - стара пропаганда явно от американски медии xD
  • -1
    2
    Путлер
    запада ми сра в гащите
  • -2
    1
    Аз
    Някой да ви е искал мнението другари завоеватели. Вие нападнахте Украйна, а не обратното! Стига с тая пропаганда и промиване на мозъци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари