Мария Захарова: Държавите, доставящи оръжия на Киев, са спонсори на екстремизма

1
Говорителката на руското външно министерство посочи, че общата военна помощ на Запада за Украйна вече е достигнала 42,3 милиарда долара
Говорителката на руското външно министерство посочи, че общата военна помощ на Запада за Украйна вече е достигнала 42,3 милиарда долара Снимка: ЕПА / БГНЕС

Напомпването на Украйна с натовски оръжия и военната помощ за Киев приближават Алианса до опасната граница на пряк военен сблъсък с Русия

Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Страните от НАТО, сякаш се състезават помежду си, продължават да снабдяват киевския режим с оръжия и боеприпаси, да му предоставят разузнавателна информация, да обучават войниците му, да дават насоки за водене на военни действия, като по този начин се приближават към опасната линия на пряк военен сблъсък с Русия“, предупреди Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя посочи, че по последни данни общата военна помощ на Запада за Украйна вече е достигнала 42,3 млрд. долара, от които 28,3 млрд. долара са предоставени от САЩ.

Захарова подчерта, че страните, „които предоставят такива огромни суми пари и оръжия на киевския режим, са донорите, спонсорите на тази екстремистка дейност“, предаде РИА „Новости“, цитирана от БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    11
    до 10
    Подкрепям Русия и за нищо на света не бих гласувал за Възраждане. Примитивно разсъждаваш, типично като говедар пардон, американец.:)
  • 10
    10
    до 9 сащническия дебил крадец...
    тези дето подкрепяте агресора сте гласувалите за Възраждане бе дебил :) 10 % от 40 % гласували. Аз не подкрепям Русия! и не съм само аз.....айде не се изкайвай от името на всички
  • -8
    9
    daskal
    България подкрепя Русия изцяло в борбата им срещу агресора сащ!
  • -12
    8
    до 7
    За кой съюз говориш? Оня, който избяга с подвита опашка и заряза оръжие за трилиони долари в Афганистан, защото се оплашиха от 50 000 талибани, въоръжени само със стрелково оръжие? Руско оръжие между другото.:) НАТО е най-голямата търговска организация. Създадена е от САЩ за да може сащ да си пласират боклуците на такива като нас на високи цени.
  • 9
    7
    ЗАКРИВАЙ
    Путлеристите дали осъзнават, че НАТО е съюзът на цивилизования свят и многократно надхвърля военната мощ на Рашистан? Ако се намесят с реална сила от Рашистан ще остане само Москва и джуджака скрит в някой бункер.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари