Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

1
Той призова САЩ да одобрят пакет от помощи за Киев в размер на 60 млрд. долара
Той призова САЩ да одобрят пакет от помощи за Киев в размер на 60 млрд. долара Снимка: БТА

Той призова САЩ да одобрят пакет от помощи за Киев в размер на 60 млрд. долара

САЩ и ЕС подкрепят Украйна в полза на геополитическите си интереси, а не от любов към украинския народ“.

Това заяви пред Си Ен Ен ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел.

По време на участието си в предаването на Кристиан Аманпур Борел повтори твърдението на Брюксел и Вашингтон, че Украйна не е замесена в терористичния акт край Москва. Освен това той призова САЩ да одобрят пакет от помощи за Киев в размер на 60 млрд. долара.

"Знаете, че САЩ имат интерес да подкрепят Украйна. В противен случай ние бихме дали свободен пропуск на Русия. И знаете какво ще се случи тогава. Спомнете си за Крим. Спомнете си за Сирия", каза дипломатът, без да обясни повече какво има предвид, предаде БГНЕС.

"Не можем да си позволим Русия да спечели тази война. В противен случай интересите на САЩ и на Европа ще бъдат много накърнени. Не става въпрос само за щедрост, не става въпрос за подкрепа на Украйна, защото обичаме украинския народ. Това е в наш собствен интерес, а също и в интерес на САЩ като глобален играч, някой, който трябва да бъде възприеман като надежден партньор, доставчик на сигурност за съюзниците", каза главата на европейската дипломация.

Предложението за отпускане на допълнителна военна помощ за Украйна в размер на над 60 млрд. долара остава в задънена улица в Конгреса на САЩ от месеци. Въпреки руските предупреждения за възможността за ескалиране на конфронтацията, Вашингтон и неговите съюзници вече са предоставили на Киев оръжия, боеприпаси и оборудване на стойност над 200 млрд. долара от февруари 2022 г. насам, като твърдят, че тази подкрепа не ги приравнява към страна в конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Тру
    Свалиха гащите и се нагъзиха на Америка. От там им пляснаха шамар и ги завъртяха на 180° с гол гъз срещу Русия.
  • 13
    2
    чичомиткобрат
    Абе как така?! Това не може да е така!! Всички си мислеха, че искат само да помагат на невинните укронацистки терористи, които гориха живи българи в Одеса, бомбардираха собствените си граждани, защото искат да говорят на руски, а наскоро от киев им наредиха ако заловят цивилни или военни рускоговорящи, да ги дерат живи и да ги ядат. За такива дребни провинения, не бива да се тормозят горките невинни укронацистки терористически свини, които не са хора. Финансирани от Байдън украински военни изтезават, убиват и изяждат невинни руски цивилни https://realrawnews.com/2023/11/biden-funded-ukrainian-military-tortures-kills-and-eats-innocent-russian-civilians/ Украински десни горят живи 39 в сградата на съюза в Одеса https://www.peoplesworld.org/article/ukrainian-rightists-burn-alive-39-at-odessa-union-building/
  • 14
    1
    Моето Име
    Е хубава работа! Аз си мислех, че било за горките дечица и майки, които Путин изяждал на закуска - сън не спах по цели нощи, а то се оказа, че целият цирк бил за: "...наш собствен интерес, а също и в интерес на САЩ като глобален играч...".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари