Русия стреля предупредително срещу товарен кораб в Черно море

2
Капитанът на сухотоварния кораб не отговорил на искането за спиране на плавателния съд за проверка за превоз на забранени стоки
Капитанът на сухотоварния кораб не отговорил на искането за спиране на плавателния съд за проверка за превоз на забранени стоки Снимка: МО на Русия

Капитанът на сухотоварния кораб не отговорил на искането за спиране на плавателния съд за проверка за превоз на забранени стоки

Руски военен кораб днес е открил предупредителен огън по плаващ под флага на Палау кораб за сухи товари в Черно море, предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на отбраната.

Корабът продължил към пристанище в Украйна, след като Русия извършила инспекция, добави руското ведомство, съобщи БТА.

"На 13 август около 06:40 ч. московско време патрулният кораб на Черноморския флот "Василий Биков", който извършва контрол на корабоплаването, открива плаващия под флага на Палу сухотоварен кораб "Сукра Окан", който се насочва към украинското пристанище Измаил в югозападната част на Черно море. Капитанът на сухотоварния кораб не отговорил на искането за спиране на плавателния съд за проверка за превоз на забранени стоки. Руският военен кораб е произвел предупредителни изстрели от автоматично стрелково оръжие, за да спре принудително плавателния съд", се казва в изявление на министерството, цитирано от ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    123
    А не бе бира ще му отвори. Шегите и приказките приключиха. Играе дебелата сопа. Първо бие после пита.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари