Русия спря доставките на ток за Финландия

0
Мрежата е балансирана благодарение на вноса на електричество от Швеция
Мрежата е балансирана благодарение на вноса на електричество от Швеция

Мрежата е балансирана благодарение на вноса на електричество от Швеция

Русия преустанови доставките на електричество за Финландия, заяви пред Франс прес представител на компанията оператор на финландската електропреносна мрежа, пише БТА.

Компания "РАО Нордик", която отговаря за продажбата на руско електричество на Финландия, обяви вчера намерението си да преустанови доставките на електричество в полунощ, аргументирайки тази своя стъпка с неплатени сметки.

Русия преустановява доставките на електричество за Финландия в момент, в който Хелзинки се готви официално да обяви кандидатурата си за членство в НАТО, отбелязва АФП.

Износът (на електричество) от Русия за Финландия "понастоящем е нула, като доставките бяха преустановени в полунощ, както беше обявено", заяви пред Франс прес Тимо Кауконен, представител на финландската компания оператор "Фингрид". Мрежата е балансирана благодарение на вноса на електричество от Швеция, става ясно от данни на "Фингрид", която заяви вчера, че може спокойно да се справи без руското електричество.

Досега Финландия покриваше около 10 процента от потреблението си на електричество с внос от Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    ...
    Вие всички се справяте със спряната от Русия енергия, но на каква цена се справяте с тази липса никой не издава и звук. и по нашите ширини е така, всичко е окей без Руска енергия но цените ги смятаме сами на крайните пунктове и те са меко казано брутални.
  • 1
    2
    хах
    Голям историк си няма що, почети повече кой какъв бой ял....
  • 3
    1
    Историк
    Междувременно САЩ заявиха, че ще помогнат на Финландия и Швеция, ако бъдат нападнати преди да се присъединят към НАТО, съобщи прессекретарят на Министерството на отбраната на Щатите Джон Кърби. Финландците изглежда са забравили как ядоха бой навремето от руснаците.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари