Русия ще регистрира втора ваксина срещу Covid-19

0
Ваксината се разработва от сибирския институт "Вектор"
Ваксината се разработва от сибирския институт "Вектор"

Ваксината се разработва от сибирския институт "Вектор"

Русия може би ще регистрира втора потенциална ваксина срещу Ковид-19 до 15 октомври, предадоха световните агенции, като се позоваха на руския орган за надзор на пазара Роспотребнадзор.

Ваксината се разработва от сибирския институт "Вектор". Миналата седмица той е приключил изпитания в ранна фаза на продукта върху хора.

Русия регистрира през август първия си кандидат за ваксина, разработен от института "Гамелей" в Москва в сътрудничество с Руския фонд за преки инвестиции. В ход са изпитанията в последна фаза на този кандидат за ваксина върху 40 000 души в Русия.

Същевременно днес индийската фармацевтична компания "Д-р Редис лабораторис" обяви, че би могла да започне клинични изпитания на руския кандидат за ваксина "Спутник V" в идните седмици, като в изпитанията ще участват 1000-2000 души и те ще бъдат проведени в редица правителствени и частни болници.

Опитите са част от сделката между Руския фонд за преки инвестиции, разработил ваксината и индийската фармацевтична компания, предвиждаща и доставката на 100 милиона дози от продукта, в случай че той получи одобрение на местно ниво от регулаторните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари