Русия реагира незабавно

0
Изстрели срещу Американското посолство след убийството на руския посланик
Изстрели срещу Американското посолство след убийството на руския посланик Видео: Нова ТВ

Турски официални лица свързват покушението срещу Андрей Карлов с Фетуллах Гюлен

Малко преди инцидента в Герамния, в съседна Турция застреляха посланика на Русия в страната Андрей Карлов. Това стана по време на публична реч на дипломата при откриване на изложба в Анкара. При стрелбата в галерията в Анкара са пострадали още най-малко трима души, предаде Нова телевизия.

Оказа се, че убиецът е 22-годишен полицейски служител от Анкара, който не бил на смяна днес. Нападателят е бил убит от полицията, след престрелка.

Руската страна реагира незабавно, като президентът Владимир Путин определи инцидентът, като опит за влошаване на руско-турските отношение.

По-късно мъж беше задържан при опит да нахлуе в Американското послство. Той е произвел и няколко изтрела около дипломтическата мисия. Мъжът се е опитал да влезе на територията на Американското посолство в Анкара, което се намира на около 3-4 километра от мястото, където беше застрелян руският посланик. Известно е, че нападателят се казва Шахин. 

Свидетели разказват, че той е произвел 8-9 изстрела. При арестуването му, той кращял: "Не си играйте с нас!" 

Няколко турски официални лица свързват това покушение не с ИДИЛ, а с Фетуллах Гюлен.

Припомняме, че турската държава поиска от САЩ да го депортира, но от държавният департамнт отговориха, че Турция не е предоставила никаква информация, която да налага това екстрадиране. 

От Държавният департамент са издали предупреждение за всички американски граждани, които пътуват към Европа, да избюгват коледни базари и публични събития, свързани с коледните празници.  

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари