Русия пусна видеоклип с тест на нов подводен дрон с ядрен двигател

1
Безпилотното оръжие „Посейдон“ ще бъде разположено на първата руска подводница до края на годината заяви Путин
Безпилотното оръжие „Посейдон“ ще бъде разположено на първата руска подводница до края на годината заяви Путин Видео: Минобороны России

Министерството на отбраната на Русия разпространи днес видеозапис на тест на нов подводен дрон с ядрен двигател, съобщи Асошиейтед прес.

Краткият клип от пробния старт на безпилотния апарат „Посейдон“ бе публикуван часове след речта на руския президент Владимир Путин пред парламента, отбелязва АП. В нея той спомена за създадено ново руско оръжие, което е преминало успешно изпитанията. По думите му до края на годината новото оръжие ще бъде разположено на първата руска подводница.

На видеоклипа се вижда дронът и как той стартира. Не се дава информация кога и къде е бил направен записът.

Путин спомена за първи път за безпилотната подводница носител преди година, припомня АП. Тогава той заяви, че „Посейдон“ не може да бъде засичан, с ядрения си заряд е способен да поразява големи кораби и обекти на брега и развива скорост, надвишаваща многократно тази на най-бързите плавателни съдове и торпеда.

ТАСС цитира контраадмирала от запаса Всеволод Хмиров, според когото морската система „Посейдон“ ще обезсмисли усилията на САЩ по създаването на глобална противоракетна отбрана в морската й компонента.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари