Русия притиска Беларус да се включи във войната

0
Беларус е длъжна на Русия, след като войските на Путин бяха извикани да потушат поредица от масови политически демонстрации през 2020 година
Беларус е длъжна на Русия, след като войските на Путин бяха извикани да потушат поредица от масови политически демонстрации през 2020 година Снимка: Facebook

Беларус е длъжна на Русия, след като войските на Путин бяха извикани да потушат поредица от масови политически демонстрации през 2020 година

Руските войски провеждат „интензивно бойно обучение“ в Беларус, тъй като натискът върху ключовия съюзник на Москва се увеличава да се присъедини към кипящата война в Украйна, пише Би Би Си, цитира Дарик Радио.

Съобщението от руското външно министерство в четвъртък дойде само ден след като Беларус съобщи, че премества войски и военна техника, за да противодейства на предполагаема терористична заплаха.

Докато страната досега е твърдяла, че няма да разположи свои войски във войната, президентът на Беларус Александър Лукашенко позволи на Русия да използва територията ѝ за атаки срещу Украйна.

Част от първоначалната февруарска инвазия беше извършена от беларуска територия, което предостави на руските войски плацдарм към украинската столица Киев.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу беше в Минск в събота, което допълнително предизвика опасения, че руският президент Владимир Путин оказва натиск върху президента Лукашенко да подпомогне провалящата се кампания в Украйна.

Беларус е длъжна на Русия, след като войските на Путин бяха извикани да потушат поредица от масови политически демонстрации през 2020 година, които възникнаха, след като Лукашенко беше избран по спорен начин за шести мандат на власт.

Беларуският парламент едновременно се готви да въведе смъртно наказание за държавни служители и войници, осъдени за държавна измяна.

Анализатори предупреждават, че това може да доведе до масови протести в Минск и е част от потенциална кампания за разполагане на беларуската армия в Украйна.

Артьом Шрайбман, беларуски политически анализатор каза, че целите на президента Лукашенко все още са двусмислени. „Това не ни казва нищо за това дали Лукашенко е взел решение да влезе във войната“, каза той.

Долната камара на парламента на Беларус прие законопроекта в сряда и не е известно колко време може да отнеме, за да бъде приет и в двете камари.

Понастоящем Беларус има смъртно наказание за онези, които извършат убийство или терористичен акт - единствената европейска държава, която го прави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    До 3-тия умник
    Ctanko, знаеш ли за онова, което големите държави могат да си го позволят, а малките не могат? Отговорът е еднозначен - когато се ритат атовете, не си тикай задника между тях!
  • 2
    3
    Ctanko
    Знаете ли коя е държавата, единствена използвала атомна бомба срещу цивилно население? Знаете ли коя е държавата, горила с напалм живи хора, включително деца? Знаете ли коя е държавата, която взриви самолет с чужд генерал на борда, на чужда територия, в и за държава, с която не бяха във война? Знаете ли коя е държавата, осъществила най-големият геноцид в световната история и почти затрила цяла една раса? Знаете ли коя е държавата, изградена на основите на робски труд, кръв и смърт? Знаете ли коя е най-задлъжнялата държава в света? Знаете ли коя е държавата, за която войната е основен бизнес? Знаете ли държавата, която има национални интереси в другата част на планетата? Знаете ли държавата, започнала най-много войни в света през последния половин век? Знаете ли държавата, която се бърка в политиката на всички други държави и им дава наклон на мисленето?!? Отговорът е един. Най-добре е олицетворен от думите на Фидел Кастро – „Ако обърнете дъното на ада, отдолу ще пише: Произведено в САЩ!“…….. И какво остава да се направи срещу такава държава? Освен защита и промяна на световния ред?!? (Елена Гунчева) - не я харесвам, но казаното ми харесва
  • -3
    2
    Bonkerz
    Тихо ве, Сралин!
  • 4
    1
    Йосиф
    кой е източника на информацията, че кампанията на Русия се проваля ? брюксела, сащ ? доста долнопробна пропаганда, лежаща единствено на една гола омраза към Раша, защото ви го начука през дрехите на всички и се видя вашите "велики икономики" колко са били провалени и преиначени и са паразитирали на гърба на Руска енергия. шанаджийството приключи и всички лъжи лъснаха. после ще се наложи да си изядете сървърите, на които сте качвали лъжи и измислици.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари