Русия прехвърля допълнителни войски в Крим

0
Американски сайт се е сдобил със спътникови снимки, на които се виждали батареи С-400, както и изтребители на четири различни локации
Американски сайт се е сдобил със спътникови снимки, на които се виждали батареи С-400, както и изтребители на четири различни локации

Русия през последните 18 месеца е прехвърлила допълнителни войски и въоръжение на територията на Крим, съобщава днес американското издание „Дифенс уан“, цитирано от Интерфакс.

Изданието се е сдобило със спътникови снимки от компанията „Planet Labs“, направени в периода януари 2018-април 2019 г. На тях се виждали батареи С-400, както и изтребители на четири различни локации.

В момента в Крим се намират 30 000 руски военнослужещи, Москва планира да изпрати там още 13 000, заявил източник от американското разузнаване.

Според друг източник Черноморският флот на Русия наскоро е получил 10 кораба, способни да изстрелват ракети с голям обсег „Калибър“. С тях може да бъдат нанасяни удари по цели извън пределите на Черно море, включително Южна Европа и Сирия, твърди източникът на изданието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари