Русия отваря хуманитарни коридори за евакуация в Украйна

0
Руската федерация обявява режим на тишина от 10:00 ч. днес и отваря хуманитарни коридори по искане на френския президент Еманюел Макрон, отправено към Путин
Руската федерация обявява режим на тишина от 10:00 ч. днес и отваря хуманитарни коридори по искане на френския президент Еманюел Макрон, отправено към Путин Видео: NOVA

Ще бъде осигурен контрол на евакуацията, включително с помощта на руски безпилотни самолети

Пореден опит за осигуряване на  хуманитарни коридори в Украйна. Русия обяви, че маршрутите за евакуация ще бъдат няколко, включително и от Киев, информира NOVA

Прозорци за евакуация ще има още в Харков, Мариупол и Суми.

Руската страна е уведомила съответните агенции на ООН, ОССЕ и Международния комитет на Червения кръст за откриването на хуманитарни коридори в Украйна от 10:00 часа днес (9 часа българско време), заяви руският междуведомствен координационен щаб за хуманитарна помощ в Украйна.

"Тази информация беше съобщена на специализираните структури на ООН, ОССЕ, МКЧК и други международни организации чрез всички налични информационни ресурси, включително средствата за масова информация", заявиха от щаба.

В съобщението се уточнява, че ще бъде осигурен контрол на евакуацията, включително с помощта на руски безпилотни самолети.

"Ето защо предупреждаваме, че всички опити на украинската страна отново да заблуди Русия и целия цивилизован свят, като прекъсне хуманитарната операция уж по вина на Руската федерация, този път ще са безполезни и безсмислени", гласи съобщението.

Руската федерация обявява режим на тишина от 10:00 ч. днес и отваря хуманитарни коридори по искане на френския президент Еманюел Макрон, отправено към Путин.

Предишните няколко опита за мирно евакуиране на хора винаги  претърпяваха провал. Скоро след обявяването на часове за спиране на боевете, атаките започваха отново и обградените жители на Мариупол така и не успяха да напуснат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари