Русия обяви радио "Свободна Европа" за "нежелана организация"

2
Преди това медията беше обявена от Кремъл за "чуждестранен агент"
Преди това медията беше обявена от Кремъл за "чуждестранен агент"

Преди това медията беше обявена от Кремъл за "чуждестранен агент"

Радио "Свободна Европа"/Радио "Свобода", което предава новини за страни, в които според него свободата на медиите е ограничена, съобщи, че е обявено за "нежелана организация" в Русия.

То е частна организация с нестопанска цел, финансирана от Конгреса на САЩ, продуцира рускоезичната радиопрограма Радио "Свобода" и телевизионния канал "Сегашно време" от централата си в Прага.

"Този опит да ни задушат само ще накара Радио "Свободна Европа"/Радио "Свобода" да работи още по-усилено, за да донесе на руския народ свободна и независима журналистика", заяви ръководителят на медийната организация Стивън Капус.

Преди това медията беше обявена от Кремъл за "чуждестранен агент" - етикет, който се дава на лица, медии и организации, които получават финансиране от чужбина.

Радио "Свободна Европа" е основано през 1949 г. в разгара на Студената война и излъчва от Мюнхен в продължение на десетилетия. По покана на тогавашния чешки президент Вацлав Хавел през 1995 г. радиостанцията се премества в Прага.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    въпрос
    Що е то това радио и има ли почва у нас?
  • 0
    1
    Ответен удар
    Радио Свободна Европа, обяви Русия за нежелана измислена държава
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари