Русия направи брошура за безопасно самозаснимане

0
2015 година е най-гибелна за селфи маниаците
2015 година е най-гибелна за селфи маниаците

2015 година е най-гибелна за селфи маниаците. До момента има 50 регистрирани официални смъртни случая, но реалната цифра, вероятно е далеч по-стряскаща. Руското министерство на вътрешните работи дори вече реагира със специална акция и издаването на паметка (брошура). На нея са представени стилизирани забранителни пътни знаци, които показват как хора се опитват да си направят селфи в екстремни и опасни ситуации – на железен път при идващ влак, на ръба на покрива или на оживена магистрала.

Мотото на кампанията на руските власти е "Здравето и животът не струват милион лайка в социалните мрежи".

"Безразсъдното селфи може да ти струва живота", това пък е записано на брошурите. На нея е напечатан също адрес и телефон на полицията, на който може да се позвъни в случай на нужда.

Руска анти<strong class='keys'>селфи</strong> паметка

От руското МВР дори и дават конкретни примери как от играчка може да стане плачка. Такъв е случаят с 21-годишната московчанка Вероника Ц., която се е простреляла в главата, опитвайки се да си направи селфи. Момичето помолило младеж от охраната да й даде пистолета си, за да се снима, но неопитността й си казала думата – докато се снимала, тя натиснала спусъка. За неин късмет, в оръжието е имало само гумен куршум.

Не такъв късмет е имал ученик, от Рязанска област, който починал докато се опитвал да си направи селфи на ЖП-мост. Той се покатерил на металната конструкция, но се подхлъзнал и политнал надолу. Височината, от която се е стоварил на земята се равнявала на тази четириетажна сграда. Медиците се опитали да го спасят, но травмите, което е понесъл се оказали фатални.

И все пак, селфи маниаците вече преминават всякакви граници. Ето един такъв пример, от по-невинните – селфи по време на парашутен скок.

<strong class='keys'>Селфи</strong> по време на парашутен скок

Това селфи пък е направено в свръхзвуков изтребител по време на учение на швейцарските ВВС и то преди цели две години.

Швейцарски ВВС

Кирил Орешкин – селфи на един от символите на Москва – червената звезда. Орешкин е известен още като "руския Спайдърмен". Неговите екстремни селфита са правени без обезопасяваща техника на най-високите руски сгради. Като Red Gate например.

Кири Орешкин

Селфи с голямата бяла акула, според автора, снимката е направена в Гваделупа, на 240 км от мексиканското крайбрежие.

<strong class='keys'>Селфи</strong> с голямата бяла акула

Тери Тъферсън, който преди година се прочу с публикуването от него видео, в което се вижда,  че той е на път да стане закуска за голяма бяла акула в Сидни, месец по-късно си направи селфи с торнадо.

Торнадо

Селфи по време на сърф – вече е тривиално.

<strong class='keys'>Селфи</strong> и сърф

Уникално селфи – Майкъл Хопкинс на фона на цялата планета земя. Астронавтът и полковник от ВВС си направи тази снимка докато помагаше при възстановителните работи по Международната космическа станция.

МКС, уникално <strong class='keys'>селфи</strong>

Тази снимка също е уникална – селфи след авиокатастрофа.

<strong class='keys'>Селфи</strong> след ктастрофа

Селфи на статуята на Иисус Христос Спасител в Рио. Това е едно от най-опасните селфита. Направено е в средата на миналата година. Лий Томпсън тогава се покатери на 39,6-метровата статуя Христос в Бразилия.

<strong class='keys'>Селфи</strong> на статуята на Христос
Селфи на небостъргач. Това вечене се нуждае от коментар, а от психиатър за диагностициране.

Селфи на небостъргач

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари