Защо тираджии носят със себе си дамски превръзки през зимата?

7
Нестандартно решение на един от проблемите при шофьорите на големи камиони
Нестандартно решение на един от проблемите при шофьорите на големи камиони

Нестандартно решение на един от проблемите при шофьорите на големи камиони

Настъпването на студения сезон води до специфични проблеми за професионалните шофьори. Методи за решаване на редица от тях вече са известни от практиката на опитните шофьори.

Ето и още един, споделен от Automedia.

Т.нар. тираджии, например, трябва да прекарват по много часове всеки ден в кабината на камиона. През зимата модерните TIR-ове са добре отоплени, но шофирането в уютна кабина също може да бъде неудобно.

Например от факта, че имаме топли обувки на краката си през зимата. В загрят салон на тежкотоварен автомобил бързо става горещо. И краката започват да се потят неумолимо. Всичко би било наред, ако професионалните шофьори не са принудени, напускайки колата, дълго време да стоят с мокри отвътре обувки в студа...

Повечето професионални шофьори нямат представа как да избегнат или да се справят с такава ситуация и се примиряват с "мокрите" неприятности, но опитните руски тираджии дори не се опитват да използват резервни чисти чорапи. Те имат друго решение на проблема и то е известно отдавна.

Решението се използва по-специално от шофьори на камиони, които доставят стоки до търговски обекти в града. Те прекарват цял ден в шофиране, но и често излизат от колата на студено. И вместо да се преобуват от топли зимни обувки с домашни чехли, те поддържат краката си сухи с... дамски превръзки.

Достатъчно е да поставят обикновена дамска превръзка вместо или над стелката на обувката с абсорбиращата страна към ходилото. Така сухите крака през целия ден са гарантирани! Именно за такива случаи опитните руски шофьори държат пакет дамски превръзки в камиона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари