Русия може да спре доставките на газ за Финландия в петък

2
Според информация на Ройтерс ключови финландски политици са били предупредени
Според информация на Ройтерс ключови финландски политици са били предупредени

Ключови финландски политици са били предупредени, че Русия може да спре доставките си на газ за Финландия в петък

Ключови финландски политици са били предупредени, че Русия може да спре доставките си на газ за съседна Финландия в петък, съобщи в четвъртък местният вестник Iltalehti, позовавайки се на неназовани източници, съобщава Ройтерс, цитирана от БНР

Вестникът не уточнява откъде би дошло предупреждението, като и агенция Ройтерс не успя да провери достоверността на информацията.

Президентът на Финландия Саули Нийнистьо и министър-председателят Сана Марин заявиха в четвъртък, че Финландия ще кандидатства "без отлагане" за присъединяване към западния отбранителен алианс НАТО, което накара Русия да обещае ответен отговор.

Ройтерс напомня, че на 5 май финландското правителство заяви, че е подготвено за възможността източната му съседка да спре доставките на газ в отговор на отказ на Финландия да се съобрази с руските искания за заплащане на синьото гориво в рубли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари