Песков: Фалшива е информацията, че ще спрем доставките на газ за Финландия

0
"Най-вероятно това е поредната вестникарска измама“, каза той по време на конферентен разговор, като добави, че "Газпром" остава надежден доставчик на природен газ
"Най-вероятно това е поредната вестникарска измама“, каза той по време на конферентен разговор, като добави, че "Газпром" остава надежден доставчик на природен газ Снимка: ТАСС

Съобщението във финландски вестник, че Русия може да прекъсне доставките на газ за Финландия още в петък, изглежда е "фалшиво", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс

"Най-вероятно това е поредната вестникарска измама“, каза той по време на конферентен разговор, като добави, че "Газпром" остава надежден доставчик на природен газ, информира БНР

В четвъртък финландският вестник Iltalehti съобщи, позовавайки се на неназовани източници, че финландските политици са били предупредени, че Русия може да спре доставките на газ за съседката си още в петък.

"Газпром" не отговори на искането на агенция Ройтерс за коментар.

"Газпром" доставя газ на различни клиенти, включително членове на НАТО. "Газпром" е показал надеждност много пъти", каза още Песков, добавяйки, че няма планове за прекъсване на доставките на газ на Финландия "още в петък".

Президентът на Финландия Саули Нийнистьо и министър-председателят Сана Марин заявиха в четвъртък, че Финландия ще кандидатства "без отлагане" за присъединяване към западния отбранителен алианс НАТО, което накара Русия да обещае ответен отговор.

Ройтерс напомня, че на 5 май финландското правителство заяви, че е подготвено за възможността източната му съседка да спре доставките на газ в отговор на отказ на Финландия да се съобрази с руските искания за заплащане на синьото гориво в рубли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    хахахах
    Щом казва че няма да ги спрат, значи ще ги спрат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари