Русия изпрати в Сирия най-елитните бойци на Владимир Путин

1
Москва е изпратила в Сирия части от "Спецназ"
Москва е изпратила в Сирия части от "Спецназ"

Възможно е Русия да подготвя сухопътна операция в Сирия, твърдят пред Си Ен Ен двама анонимни служители на Пентагона.

Разузнавателни данни показват, че Москва премества в Сирия военни части и оръжия за наземни операции. Смята се, че Русия е разположила артилерия и 4 ракетни установки “Смерч” между градовете Хомс и Идлиб, предаде Novini.bg

“Ню Йорк таймс” също пише, че Русия може да се включи в боевете. Вестникът се позовава на адмирал Владимир Комоедов, шеф на комисията по отбраната в руския парламент. Той намекна за евентуална намеса на руски доброволчески бригади в Сирия.

Според американски военни над 600 руски военнослужещи вече са в Сирия, а палатки за 2000 души има в руската база до град Латакия. Русия струпва сериозни количества части в Сирия, включително и сухопътни войски, обяви и шефът на НАТО Йенс Столтенберг. Високопоставен представител в САЩ твърди, че в Сирия руската авиация нанася удари по обекти на групировки, свързани с ЦРУ, пише “Уолстрийт джърнъл”.

Москва е изпратила в Сирия части от "Спецназ", твърди в. “Мирър”. Това са най-елитните бойци на президента Владимир Путин и имат задача да ликвидират всеки, който заплашва властта на Башар Асад. Отрядите имали опит от войната в Чечня, където са извършвали най-мръсните операции.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари