Русия е потопила 4 украински катера в Черно море

2
Украинската страна все още не е коментирала тези изявления
Украинската страна все още не е коментирала тези изявления

Украинската страна все още не е коментирала тези изявления

Руското министерство на отбраната съобщи, че в неделя вечерта е потопило четири украински бързоходни катера в Черно море, които са се насочвали към анексирания Крим, информира Руската служба на БиБиСи.

"На 4 септември 2023 г. през нощта в северозападната част на Черно море военноморската авиация на Черноморския флот унищожи 4 високоскоростни военни катера, произведени от американските сили Willard Sea Force с десантни групи на въоръжените сили на Украйна, насочвайки се към нос Тарханкут (в Крим)", се казва в доклада, предаде News.bg.

В края на август руското военно ведомство съобщи за потъването на украинския бързоходен катер Willard Sea Force близо до Змийския остров, но тогава Киев заяви, че не е имало подобен инцидент и няма жертви сред личния състав.

Известно е, че украинските въоръжени сили разполагат с поне 5 скоростни моторни лодки Willard Sea Force 730 и 11М. Те са предадени от САЩ на Украйна още през 2015 г.

Още няколко такива лодки Украйна закупи през периода 2009 - 2010 година от компанията Willard Marine, като част от тях обаче бяха пленени от руските военни по време на анексията на полуостров Крим.

По време на война Би Би Си не е в състояние да потвърди изявленията, направени от враждуващите страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари