Русия: Бойците на "Вагнер" напредват в Бахмут

1
Най-малко 15 души загинаха при руски удар по жилищна сграда в град Словянск
Най-малко 15 души загинаха при руски удар по жилищна сграда в град Словянск Снимка: Фейсбук / архив

Най-малко 15 души загинаха при руски удар по жилищна сграда в град Словянск

Русия обяви, че напредва в западната част на Бахмут, за да превземе този град, който е епицентър на ожесточени сражения от няколко месеца, предаде Франс прес.

"Щурмови групи на групата "Вагнер" водят високоинтензивни военни операции, за да превземат квартали в западната част на Артьомовск (съветското име на Бахмут), което Москва използва", заяви руското министерство на отбраната.

Според украински военен, напуснал Бахмут преди седмица и свързал се днес с Франс прес, позиции са били изгубени в града и е невъзможно да бъдат евакуирани или изтеглени украинските сили оттам. Ситуацията е много трудна, допълва той. Дори и Украйна да изпраща в зоната все още "свежи хора", то "Бахмут ще падне за по-малко от месец", казва украинският военен, чието име не се съобщава.

Същевременно лидерът на "Вагнер" - Евгений Пригожин заяви, че Украйна е готова за настъпление, но Русия е готова да го отрази, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Междувременно в Словянск, град в Източна Украйна, при руски удар по жилищна сграда загинаха най-малко 15 души, а най-малко 15 души бяха ранени, предаде Франс прес, като се позова на местния областен управител Павло Кириленко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари