Русенци посрещат тържествено новия митрополит

0
Русенци посрещат тържествено новия митрополит
Снимка: Дарик

Новоизбраният митрополит на Русенска епархия Наум ще бъде тържествено посрещнат на 5 април /събота/ от 16.30 часа на централния площад. На площада ще има представители на местната власт и граждани на Русе, съобщиха от Светия синод към Българската православна църква.

Архиереят ще бъде посрещнат от Областния управител Венцислав Калчев, от кмета на Русе Пламен Стоилов, официални лица, свещеници и миряни.

В 16.45 часа Литийно шествие начело с новия митрополит ще се отправи към катедралния храм на Русе "Св. Троица", където в 17.30 часа ще бъде отслужен Благодарствен молебен. От 18.00 часа ще бъде отслужено Вечерно богослужение.

На 6 април /неделя/ от 8.00 часа ще бъде отслужено утринно богослужение в катедралния храм "Св. Троица", а от 8.30 часа архиереят ще бъде посрещнат при входа на храма. В 9.00 часа ще започне първата Св. Литургия отслужена от Русенския митрополит Наум в качеството на предстоятел на Русенската епархия. В съслужението ще вземат участие и архиереи-гости от страната и чужбина.

За 11.00 часа е предвиден Прием в салона на Русенската св. митрополия, по време на който Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум ще приема поздравленията на духовниците и миряните от Русенска епархия, дошли да му засвидетелстват своето уважение, информират от Светия синод.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари