Русенци заведоха децата си да покарат модерни локомотиви

11
В Русе дойдоха хора от цялата страна, които се интересуват от развитието на жп транспорта
В Русе дойдоха хора от цялата страна, които се интересуват от развитието на жп транспорта Видео: Русе Медиа

Локомотивният завод „Експрес Сервиз“ в Русе направи празник за малки и големи в днешния втори за годината Ден на отворените врати.

Много семейства доведоха децата си, за да покарат модерните локомотиви и да усетят емоцията да управляваш по жп релсите.

В Русе дойдоха хора от цялата страна, които се интересуват от развитието на жп транспорта и работата на завода, предава Русе Медиа.

Искаме да покажем как модернизираме локомотиви и произвеждаме нови акумулаторни локомотиви. Всеки може да покара модернизиран локомотив 52 серия и нов акумулаторен локомотив, да почувства лекотата, с която се управляват. Искаме да насочим вниманието на хората към екологията и към бъдещето на жп транспорта. В България темата с икономичните екологични локомотиви е изключително занемарена, нашето законодателство е под всякаква критика, то изобщо не третира модерните технологии. Нямаме никаква подкрепа от страна на институциите за това да направим жп транспорта по-развит, чист и ефективен", сподели мениджърът на „Експрес Сервиз“ Цветелин Колев.

Дизеловият локомотив, който бе представен в завода, е с възможно най-екологичния дизелов двигател и въпреки че е дизел, той е т.нар. чист дизел и вредните емисии в атмосферата са редуцирани до абсолютен минимум при него.

„В Русе е най-старият локомотивен завод и единствен в България, караме 156-ата си година и искаме да споделим нашата радост, че в последните години правим неща на световно ниво и подпомагаме множество места по света да станат по-ефективни и екологични“, каза още Колев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари