Коледна елха грейна в Съдебната палата в Русе

0

На нея са закачени снимки с над 20 инициативи на Окръжен и Районен съд, Окръжна и Районна прокуратура, както и събития проведени със съдействието на Адвокатска колегия Русе

На 6 декември Съдебната палата се изпълни с коледно вълшебство и настроение.

Председателят на Окръжен съд - Русе Николинка Чокоева приветства всички присъстващи и откри тържественото запалване на светлините на Коледната елха, разказвайки за символиката ѝ. На нея са закачени снимки с над 20 инициативи на Окръжен и Районен съд, Окръжна и Районна прокуратура, както и събития проведени със съдействието на Адвокатска колегия Русе, израз на съвместната работа на институциите.

Събитието беше озарено от таланта на Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство гр. Русе с ръководител Наталия Константинова и ученици с профил „Народно пеене“ от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ с ръководител Румяна Великова.

Служители от всички институции бяха подготвили коледни сладки, питки и бонбони.

Председателят на съда г-жа Чокоева изказа благодарност и признателност към всички деца и техните ръководители за изключителните музикални изпълнения, които с талант и виртуозност направиха церемонията още по-специална и празнична.

Благодари на всички за ентусиазма, креативността и вложените усилия в подготовката и украсата на събитието. Пожела светлина, вдъхновение, топлота и радост да изпълнят сърцата на всички присъстващи!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    мнение
    Даже след синята стая за деца в съда да сложат и кръгли червени носове на съдиите за да няма страх и респект от съдебната власт!
  • 2
    4
    Обективен
    Поставените картички на елхата са 30% на председателката на съда, а откриването бе на нейния имен ден - Николинка на Никулден! Толкова нарцистично! В този ред на действия да си направи и постамент приживе в салона!
  • 5
    3
    любопитен
    Интересно ми е дали само злоба има в долупишещите, ии има и огромно простотия. Първо - Съдебната палата в Русе е проектирана като първата такава сграда в България. Първоначалният проект е изготвен от арх. Никола Лазаров, а по-късно екип към Министерството на правосъдието с ръководител арх. П. Койчев го преработва. Поради факта, че на същото място по онова време се намира къщата на тогавашния министър на правосъдието, строежът се забавя няколко години. Затова Софийската съдебна палата израства първа. Строителството на русенската съдебната палата започва през 1929г и завършва през 1939г. Откриването й се отбелязва на 28 януари 1940г. Интериорът на сградата е проектиран изцяло от арх. Папазов, а стъклописите - от проф. Иван Пенков. Изпълнението им е реализирано в Германия. Мраморни колони и гранитен под, извито двураменно стълбище с красив парапет и разноцветни орнаментни прозорци приковават погледа.Скулптурните фигури по фасадата на сградата са проектирани и изпълнени от проф. Любомир Далчев през 1938г. Така, че няма никакъв социализъм при изграждането на Съдебната палата. Русе има една от най-красивите съдебни палата в страната, а витражите в сградата са уникални. Стига да имаш поне минимална култура
  • -6
    2
    123
    Дано съдебната палата се срути върху тиквите на всички масонски изчадия в нея. Да я тресне една земетръсна вълна от Вранча и да се срути върху главите им. Което е малко вероятно, предвид солидния стар социалистически железобетон и дизайн, ще са нужни поне 10 по рихтер за да загроби псевдо-магистратската сган в нея.
  • 7
    1
    Буфосинхронисти
    Цирк Балкански ряпа да яде
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари