Русенци вече крадат сапун и тоалетна хартия от обществената тоалетна

0
От „Общински пазари“, които стопанисват тоалетна, обясниха, че има монтирано външно видеонаблюдение и би могло по записите да се търсят извършителите, но разчитат все пак на съвестта на гражданите
От „Общински пазари“, които стопанисват тоалетна, обясниха, че има монтирано външно видеонаблюдение и би могло по записите да се търсят извършителите, но разчитат все пак на съвестта на гражданите Снимка: Община Русе

Броени дни след отварянето на така дълго чаканата обществена тоалетна в Русе са налице и първите посегателства

 Още на втория ден вече са констатирани кражби на течен сапун и тоалетна хартия, споделиха работещите в обекта, информира Русе Медиа. 

От „Общински пазари“, които стопанисват тоалетна, обясниха, че има монтирано външно видеонаблюдение и би могло по записите да се търсят извършителите, но разчитат все пак на съвестта на гражданите. Като вариант срещу кражбите се обмисля течният сапун да бъде заменен с дезинфекцираща пяна, за да не се посяга върху дозаторите. Все още не е решено как ще се действа с тоалетната хартия.

Иначе в деня на откриването си – 1 ноември, обществената тоалетна в Русе е реализирала близо 34 лева оборот. Оттам са минали и доста потребители, които имат правото да я ползват безплатно – главно мъже-пенсионери. Тоалетната е без такса за деца до 18 години и възрастните над 65 години. За обекта се грижат трима служители, които да могат да покрият безпроблемно смените и работното време от 9 до 20 часа през зимата. Сумите, които се събират от такси, няма как да донесат печалба, тъй като се плащат заплати и осигуровки на трима души, казаха от „Общински пазари“. И подчертаха, че обществената тоалетна на първо място има социална функция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари