Русенци трябвало да почакат за ремонта на улица “Алеи Възраждане“

0
Предвид ремонтите на ВиК - Русе срокът няма да бъде спазен
Предвид ремонтите на ВиК - Русе срокът няма да бъде спазен

Предвид ремонтите на ВиК - Русе срокът няма да бъде спазен

Общинският съветник Биляна Иванова постави на дневен ред въпроса с пропадналите нови паркоместа на улица “Алеи Възраждане“ в Русе. Тя направи питане в Общинския съвет, на което получи отговор от общинска администрация. Оказва се, че хората ще трябва да почакат, преди да се извърши ремонт.

Биляна Иванова обясни, че към нея са се обърнали живущи в блоковете „Вит“ и „Струмица“, които са притеснени за състоянието на паркоместата след бурята от 6 юни.

„При почти всички джобове от бл.„Вит“ до края на бл. „Струмица“ има пропадане на земна маса, което създава опасност за паркираните там автомобили. По данни на живущи в района до този момент паркоместата са били редовно използвани, но след пропадането хората търсят други места, където да оставят автомобилите си“, каза Иванова.

Тя зададе въпроси за срока на гаранцията по договора за изграждане на паркоместата, ще бъде ли направен ремонт по гаранцията и кога.

Зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев каза, че договорът е от 2019 г. и в него изпълнителят се задължава да отстрани за своя сметка появилите се недостатъци и дефекти в рамките на гаранционния срок. Срокът е започнал да тече след въвеждането на обекта в експлоатация на 5 юни 2020 г. и е бил двугодишен. Т.е. е изтекъл ден преди въпросната буря.

Общината все пак е влязла в разговори с фирмата, която се е ангажирала да отстрани дефектите за своя сметка, въпреки изтеклата гаранция.

Първоначално това е трябвало да стане до края на септември, но предвид продължаващите дейности на ВиК проекта в района на ул.“Яребична“ и от ОУ „Братя Миладинова“ към стадион „Локомотив“, срокът няма да бъде спазен. Паркоместата ще бъдат ремонтирани след приключване на работата по водния цикъл във въпросния участък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    5
    4&366$
    Биляно, разходи си дебелия гъз малко по далеч от разхлопаните плочки на центъра. Специално за Алеи(я) Възраждане, не паркингите са зле, зле е, че от април до сега всичко е в разкопки и пръст, а вече месец не е минавала машина да измие улицата. Така, че драга ми Биляно, вместо с ПенЧу да ми ходите да се снимате как уж нещо вършите, може да хванете по един маркуч и да измиете улицата.
  • 2
    4
    До 1
    Нашият е Милф_коф. Прокудени с метреса та си на село. Оная го изгони кът парцал
  • 21
    3
    QRS
    И Община Русе ще почака докато си платя данъците !
  • 23
    2
    88
    Русенци, май ще трябва за ремонт на много улици да почакат. Ама майната му, важното е да сме живи и здрави, а пък че си попиляхме колите, на никого не му пука!
  • 19
    1
    Колю
    Пак за Милчо да гласувате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари