Русенци след взрива: Пожарната реагира много бързо!

0
Беше ужас, не сме спали цяла нощ, сподели съседка
Беше ужас, не сме спали цяла нощ, сподели съседка Видео: Русе Медиа

Възрастна жена е в болница след взрив на газова бутилка в Русе. Тя е настанена в интензивното отделение за наблюдение, без опасност за живота. При инцидента е била леко обгазена и е преживяла силна уплаха.

Взривът е избухнал станал снощи малко след 21 часа в къща в кв.“Възраждане“. Силният гръм е изплашил хората от съседните кооперации, които са излезли от домовете си.

Бях вкъщи, чух много силен гръм, излязох навън. Комшии излязоха и казаха, че тук отзад. И гледаме пламъци, един комшия почна да гаси“, разказва Снежанка Петрова, предава Русе Медиа. Теменуга Борисова също се е притеснила. „Все едно, че земята се разтресе, като земетресение, ей това чух. Гръм, трясък, все едно, че някой хвърля бомбичка, ама по-силно от бомбичка“, казва жената. Нейна съседка коментира, че е било ужасно и не е могла да спи цяла нощ.

Газовата бутилка е била в остъклената част на къщата. Най-вероятно не е била добре затворена и при включване на електричеството е последвал взрив и пожар. Възрастната жена е живеела сама в къщата, но е успяла да излезе навреме.

На мястото са изпратени два екипа на пожарната, които да потушат пламъците. Съседите разказват, че пожарната е реагирала много бързо и огнеборците са пристигнали за 3-4 минути.

В къщата е имало общо три газови бутилки, които са изнесени от огнеборците. Двете са били празни, третата е била наполовина пълна и именно тя е предизвикала инцидента.

На имота са нанесени сериозни щети, но съседните сгради не са пострадали. Инцидентът се разследва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари