Русенци се снимаха с легендарния „Ориент Експрес”

0

Десетки русенци очакваха във вторник по обяд на Централна гара легендарния „Ориент Експрес”.

Заради паспортната проверка в Гюргево, историческият трен закъсня с повече от половин час. Въпреки това, феновете на красивата композиция я изчакаха стоически и се наснимаха с влака от романите на Агата Кристи, пише 24 часа.

Историческият луксозен влак пристигна на Централната гара в дунавския град от гара "Север" – Букурещ. С него тази година пътуват 90 пасажери от цял свят, като най-екзотичните от тях са от Южна Америка и Япония, обясни стюардът Рикардо. По време на престоя, пътниците обядваха в луксозните ресторант-вагони на „Ориеннт Експрес”.

Влакът е отпътувал от Париж от Gare de l'Est за Истанбул на 26 август с 40 души персонал, като вояжът трае 6 дни. Цената на еднопосочния билет започва от 6 340 британски паунда all inclusive. В нея са включени парите за храна, купе, обслужване, нощувки и трансфери до хотели, екскурзии в Будапеща, Истанбул.

През тази година обаче, „Ориент Експрес” няма да спре във Варна. Легендарната влакова композиция, възпята от Агата Кристи, бе възстановена през 1997 година. Тя пътува всяка година от Париж до Истанбул с 15 вагона, пет от които са ресторант, бар и зали за развлечения.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари