"Ориент Експрес" закъсня с 40 минути

0

Легендарният влак „Ориент Експрес” закъсня с пристигането си в Русе с 40 минути.

Въпреки това, феновете на красивата композиция я изчакаха стоически и се снимаха с влака от романите на Агата Кристи.

Историческият луксозен влак, който през тази година се състои от 16 вагона, пристигна на Централната гара в дунавския град от гара "Север" – Букурещ. С него тази година пътуват 94 пасажери от цял свят, като сред тях преобладават американците, има хора туристи и Австралия и Нова Зеландия. Максималният брой пътници, които превозва „Ориент експрес” не може да надхвърли 100 души.

Според главния барман на „Ориент експрес” Игнасио, пасажерите обикновено празнуват тук по различни поводи, годишнини, като Меден месец, пенсиониране, а някои дори правят на легендарния влак предложение за сватба на любимата си. По време на престоя, пътниците обядваха в луксозните ресторант-вагони на „Ориент Експрес”.

Влакът е отпътувал от Париж от Gare de l'Est за Истанбул на 24 август с 42 души персонал, като вояжът трае 6 дни. Цената на еднопосочния билет варира, като започва от 2500 британски паунда и достига до 50 000 лири, обясни Игнасио. В нея са включени парите за храна, купе, обслужване, нощувки и трансфери до хотели, екскурзии в Будапеща, Истанбул. Храната който се сервира във влака, е от френска и италианска кухня, като особени ястия са хайвера, раците и рибна храна.

Легендарната влакова композиция, възпята от Агата Кристи, бе възстановена през 1997 година. Тя пътува всяка година от Париж до Истанбул с около 15 вагона, пет от които са ресторант, бар и зали за развлечения.

По обратния път към Париж „Ориент експрес“ ще премине през Русе на 1 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари