Отбелязваме 146 години от подвига на Христо Ботев

0
Кулминацията на честванията ще е във Враца
Кулминацията на честванията ще е във Враца Снимка: архив

Кулминацията на честванията ще е във Враца

Представителни военни подразделения от Българската армия ще участват в ритуалите за тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета и ще отдадат воински почести в памет на загиналите за свободата и независимостта на България, съобщиха от МО.

На 1 юни от 21.00 ч. в гр. Калофер военнослужещи и военният духов оркестър от състава на 61-а механизирана бригада – Карлово ще участват в тържествената проверка (заря), с която ще бъде отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Тържествена проверка (заря) в памет на великия български поет и революционер и на загиналите за свободата и независимостта на България ще се проведе и в градовете Враца (от 21 ч.) и Хасково (от 21.00 ч.) с участието на военнослужещи от 10-и механизиран батальон-Враца, Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски и представителни части от 31-и механизиран батальон - Хасково. На тържествения ритуал в гр. Враца ще присъства началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари