Русенци няма да могат да ходят със споделени тротинетки до Гюргево и обратно

3
Причината е, че на този етап Русе и Гюргево са в различни оперативни зони
Причината е, че на този етап Русе и Гюргево са в различни оперативни зони Снимка: Фейсбук

Причината е, че на този етап Русе и Гюргево са в различни оперативни зони

Фирмата, която осигурява споделените електрически тротинетки в Русе, обяви в края на миналата година намерението си услугата да стартира и в Гюргево. Идеята беше да се вземе тротинетка от Русе, с която да се мине през Дунав мост и да се отиде до Гюргево на разходка или на пазар. Тъй като батерията ще се изтощи, оттам да се вземе друга тротинетка, с която пътуващият да се върне в Русе.

За съжаление обаче това намерение на фирма Lime на този етап не може да се реализира, обясниха от фирмата, предава Русе Медиа. Компанията е стартирала услугата в Гюргево, но няма как електрическият скутер да стигне до Русе. Причината е, че на този етап Русе и Гюргево са в различни оперативни зони, а всяка тротинетка може да се движи само в конкретна оперативна зона, която е „отключена“ за нея.

Съображенията са свързани с трафика и безопасността на потребителите, които ползват споделените скутери. Заради тежкотоварните камиони са наложени ограничения за маршрутите. Докато през миналата година бул. „България“ е бил разрешен за ползване от споделените скутери, то сега оперативната зона, която е позволена, е до района на кръговото на КАТ. По бул.“Тутракан“ също не може да се кара споделена тротинетка, тъй като зоната стига до ул.“Охрид“ след стадион „Локомотив“.

Технологично няма проблем за включването на Русе и Гюргево в една оперативна зона и в бъдеще би могло да се работи в тази насока, стига да се осигури безопасното придвижване на потребителите, казаха от фирма Lime.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    Ренегат 1
    Гнома изкапаният в крадлив общински съвет защо не пуснат една автобусна линия която да се движи през няколко часа до Гюргево и обратно за да може хората да си пазаруват качествени евтини стоки? Нашите обирджий lidl billa и прочие тогава ще закъсат здраво...
  • 12
    6
    русенец
    Абе те водолазите ве още не са извадили от Дунава първата партида на тротинетките, а те вече доставиха нови. Много работа се отваря за гмуркачите.
  • 7
    5
    Турист
    А от Русе до Нисово може ли да карам тотинетка? За един Не Преател питам. Щот той работи в града, ама го изселиха на село.
  • 10
    4
    Учуден
    То вярно, че не се задържам много в града, но това съществува ли още в Русе? Преди време ги виждах тук-там, но от месеци не съм виждал зелените тротинетки. Мислех, че са фалирали.
  • 12
    3
    Минувач
    И защо не може да се кара по "Тутракан"? Нали гномът направи чудни велоалеи от ЛВЗ та чак до моста? Е, боята по асфалта да захарната вече я няма, ама нали даковите фирми захлебиха.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари