Русенци недоумяват, къде ще карат велосипеди ако не в парка

0
Община Русе се отказват от забраната за велосипедисти
Община Русе се отказват от забраната за велосипедисти Видео: КИС 13

След натиск и закана за протест от сдружение "Вело - Русе", общинската администрация се отказа да въвежда тотална забрана за велосипеди, скейтборди и ролери по пешеходната улица „Александровска“ и алеите в парковете.

Според председателя на сдружението Кольо Пазарджиев, предложението е абсурдно, тъй като няма алтернатива. Някои русенци се чудят как е възможно да се внесе подобно предложение за забрана и недоумяват, къде ще карат велосипеди ако не в парка или по главната улица.

Основният мотив на администрацията за подобна забрана, е че са зачестили инцидентите с блъснати деца от велосипедисти, които минават много бързо по главната улица.

Припомняме, че в момента има знак, който забранява да се кара колело по улица "Александровска". Той обаче просто няма как да се спазва, тъй като хората няма откъде другаде да минат. Велосипедистите смятат, че дори да се приеме подобна забрана, не би имало полза от нея, тъй като няма да се спазва.

В крайна сметка, стана ясно, че ще бъде съставена разширена работна група, която да обсъди всички предложения за промени в наредбата, за да се вземе най-доброто решение. 

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари