Русенци маркираха туристически маршрути

2
Русенци маркираха туристически маршрути
Русенци маркираха туристически маршрути Видео: КИС 13

За заслуги бяха наградени с грамота членове, деятели и спонсори на дружеството

Една от най-активните и престижни дейности на Спортно-туристическо и природозащитно дружество "Академик" е маркирането и осигуряването на безопасен достъп до множество туристически маршрути.

С подкрепата и съдействието на Русенския университет, дирекцията на "Русенски Лом" и на частни спонсори, както и с дарения на преподаватели от РУ и граждани, през 2023 година са изпълнени, основно с доброволен труд, важни дейности в полза на планинарството и туризма в Русенското Поломие и на хижа "Ехо" в Национален парк "Централен Балкан", съобщава КИС 13.

"Има много голям интерес към инициативите на Спортно-туристическо и природозащитно дружество "Академик", каза още доц. Руси Минев.

Сред извършените дейности от дружеството през миналата година са поставяне на маршрутно-информационни табла; ремонт и укрепване на мостове, стълбища и обекти и монтиране на въжени обезопасителни парапети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари