Русенци: Пресичането на булевард "Гоце Делчев" е почти невъзможно

0
Отвсякъде идват коли. В пиковите часове е нещо страшно, споделят русенци, живеещи в района
Отвсякъде идват коли. В пиковите часове е нещо страшно, споделят русенци, живеещи в района Снимка: Google

Русенци сигнализираха, че имат проблем с пресичането на бул."Гоце Делчев" - една от ключовите пътни артерии, позната и като старото Разградско шосе, информира БНР.

Той разделя кварталите "Дружба" 1 и 2, а също така е пряк път за включване в движението по главния път за Варна от международния бул."България". Тези му функции правят бул."Гоце Делчев" изключително натоварен, а той е шосето, което трябва да бъде пресечено, за да имат хората връзка с единственото училище в района и с хипермаркетите. За пешеходците обаче е почти невъзможно да преминат безопасно - няма нито пешеходни пътеки около автобусните спирки, нито светофари, а от изкуствените неравности по платното са останали само спомени.

“Говорим за участък, в който децата трябва да пресичат сутрин и вечер, прибирайки се пак да пресекат. Отвсякъде идват коли. В пиковите часове е нещо страшно“, споделят хората. Кметът Пламен Стоилов отговори:

Много бих се радвал, ако този сигнал, който е при вас, гражданите го подадат и в общината! Няма вариант там да няма пешеходни пътеки, най-вероятно става дума за износена и невъзстановена маркировка. Разпоредил съм на директора на “Комунални дейности“ да извърши проверка, за да видим къде и какво трябва да има съгласно схемата за пешеходните пътеки. Знаете, че спрямо тези пешеходни пътеки имаше голям проблем в общините, тъй като по указание на прокуратурата бяха сформирани комисии под ръководството на областните управители, които извършиха преглед на всички пешеходни пътеки, и на тази база беше разпоредено пешеходните пътеки, тези, които не отговарят на изискванията в закона, да бъдат заличени. В Русе трябваше за заличим 350 такива“, поясни Стоилов.

Управителят на общинското предприятие "Комунални дейности" Стамен Савов каза:

Пешеходните пътеки, които пресичат бул.“Гоце Делчев“ са само три по схема. Така е в схемите! Тези пешеходни пътеки са решени и тези пешеходни пътеки се поддържат. Може да са се изтрили и ще бъдат маркирани. Аз не мога да сложа пешеходна пътека там, където нямам решение за пешеходна пътека. Изкуствените неравности са предвидени и ще ги възстановя, но те малко издържат, защото са под наклон. След като има необходимост от друга пътека, нека хората да си пуснат едно искане, молба към кмета...".

Вероятно проблемът на хората, които живеят в района на бул."Гоце Делчев" ще се реши с повдигната пешеходна пътека, която да служи както за пресичане, така и за изкуствена неравност за ограничаване на скоростта. Една писмена жалба по електронен път до общината също ще свърши работа, обясниха от администрацията на кмета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари