Русенци изпълниха Операта на предпремиерата на "Кабаре"

1
Мюзикълът предизвика огромен интерес
Мюзикълът предизвика огромен интерес Снимка: Dunavmost

Русенци изпълниха Операта на предпремиерата на мюзикъла „Кабаре” Бродуей в петък вечерта.

Мюзикълът „Кабаре“, станал култов за света след великолепния филм на Боб Фос от 1972 г. със звездните Лайза Минели и Майкъл Йорк, предизвика огромен интерес в дунавския град, пише 24 часа.

Премиерата е в събота вечерта, а втората премиера ще бъде на 13 април, като билетите и за двете представления са вече разпродадени.

По тази причина десетки русенци получиха възможността с покани да се насладят на генералната репетиция на „Кабаре” в петък.

Те бурно аплодираха на финала творчески екип от 30 артисти и танцьори, които, заедно с оркестъра на операта се подготвяха от няколко месеца за първата си среща с публиката.

В ролята на американския писател Клифърд е възпитаникът на Кралския колеж в Лондон Виктор Ибришимов, а Борислав Веженов се представя като водещия в кабарето. Антонела Петрова „блести” като звездата Сали Боулс, а русенската актриса Евгения Явашева и Илия Деведжиев й пригласят великолепно. Либретото на „Кабаре” е на Джо Мастерхоф, на основата на пиесата на Джон Ван Друтен и разкази от Кристофър Айшърууд.

Мюзикълът е по музика на Джон Кандер и текст на Фред Ебб. Диригент е Страцимир Павлов. Хореографията е дело на Боряна Сечанова, а сценографията - на Иван Токаджиев. С постановката се е нагърбил режисьорът Борис Панкин. Действието в „Кабаре” проследява любовта на две двойки в Берлин, по време на Ваймарската република през 1931 година.

Времето, в което столицата на Германия е в депресия след икономическата криза от Първата Световна война.

Градът е епицентър на нощния живот и артистичния авангард и привлича неудържимо артисти, писатели и музиканти от целия свят. Но това време е и началото на тоталитарния режим на Адолф Хитлер и неудържимия възход на Нацистката партия и Третия Райх с всички трагични последствия от това за живота на обикновените хора. Русенци ще видят една оригинална постановка, включваща най-доброто от всички познати версии, обеща диригентът Страцимир Павлов.

Комуна и семейство е забъркал шеметният сюжет на Кабаре от десетките млади хора на сцената. Самите изпълнители са пленени от магията на музиката и яркостта на образите, в които се превъплъщават.

До края на ноември ще се изиграят 15 спектакъла, за да се покрият разходите и постановката да излизи на печалба, защото заради авторските права, Русенската опера заплаща по 150 долара на представление.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари