Няколко спирки в Русе се превърнаха в 3D арт пана

10

Трите арт пана представят творческата концепция на талантливите артисти от „Giart“

Традиционният „Street Art Пленер“ отново изненада приятно русенци с майсторски изрисуваните пана, поставени на три автобусни спирки в града – пред Централна жп гара, „Подстанция“ и „Младежки дом“.

Трите арт пана представят творческата концепция на талантливите артисти от „Giart“ - „Всички пътища водят към Русе“, която цели да представи града като отворен за посетители. Транспортната свързаност е важна част от облика на всяко населено място, а Русе може да бъде определен като гостоприемен и достъпен град с разнообразни транспортни възможности. В Русе продължава да се работи по създаването и на добра градска и извънградска вело мрежа, а архитектурните дадености дават чудесни възможности и за пешеходни турове.

Освен естетически цели, „Street Art Пленер“ има за задача и подобряване на качеството на градската среда. Използваната от артистите от „Giart“ техника е така нареченото „каширане“. То представлява залепяне на постери или широкоформатни рисунки (принтове) фотографии по фасади на сгради, крайпътни стени, покриви и други елементи от градската среда. В случая 3D рисунките са отпечатани на прозрачно фолио, което пропуска слънчевата светлина, както и осигурява видимост, без това да нарушава целостта на художественото произведение.

Творческият екип „Giart“ се състои от сестрите Невена и Евгения Лефтерови, които са водещи имена в сферата на стрийт арта у нас. Основната им цел е популяризирането на това изкуство в България, както и насърчаването на млади автори, работеща в сферата на 3D графитите и уличното изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари