Русенци излязоха на митинг под надслов: "България - зона на мира"

9
Няма нужда да даваме оръжия, а земята ни да бъде дадена като курбан, заяви Красимир Ениманев
Няма нужда да даваме оръжия, а земята ни да бъде дадена като курбан, заяви Красимир Ениманев Видео: Русе Медиа

Няма нужда да даваме оръжия, а земята ни да бъде дадена като курбан, заяви Красимир Ениманев

Десетки русенци се включиха в митинга пред Паметника на Альоша, който бе част от националната инициатива „България – зона на мира“. С плакати срещу войната и с призив за мир хората заявиха своето желание страната ни да не участва по никакъв начин във военни конфликти. Митингът се проведе при засилено полицейско присъствие, за да се предотвратят евентуални провокации, предаде Русе Медиа.

Не е наша тази война, нашият народ има нужда от мир, работни места и човещина. Няма нужда да даваме оръжия, а земята ни да бъде дадена като курбан. Ние, българите, ние, русенци, заявяваме: ние сме за мир, не желаем тази братоубийствена война между братя православни. Всички сме тук без религиозна и политическа принадлежност, а с едно желание – България да бъде независима, силна и уважавана страна, каквато я усещаме в нас“, каза председателят на Регионалния обществен съвет „Приятели на Русия“ проф.Красимир Ениманев.

Думите му бяха подкрепени и от останалите оратори, които припомниха исторически факти, свързани с България, войните, Освобождението и вярата.

България не дава синовете си. България е зона на мира, тя не участва нито с хора, нито с оръжие, санкции, боеприпаси или резервни части в никоя война! България иска мир между братските нам народи и, на първо място, край на ескалацията на войната. Българската земя е площадка за мирни преговори, а не за ракети; българите са миротворци, а не пушечно месо!“, бе основният призив, който обедини участниците в митингите и в Русе, и в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    32
    МАРИЯН ДИМИТРОВ
    Страх ви тресе военнолюбци!
  • 4
    31
    контрапротест
    Утре организирам събиране на доброволци в чуждестранния легион на Украйна, да се съберем и преброим, ще направим колективен иск до Зеленски да ни запише! Сборен пункт Централна гара, оттам направо за Бахмут!
  • 1
    30
    до 28
    ха, че то такова вече няма, просто киро го закри
  • 1
    29
    Нафарфориййй
    Лудостта е безгранична! Само като си представиш кой говори за православни и морални ценности и ми иде да припадна!
  • 0
    28
    До 26
    Пред Руското консулство е най добре да си прави пиар Ениманев!Доброто е ,че са малко наивниците в Русе....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари