Послание за мир пътува към Русе по Дунава

5
Утре лодката с посланието ще стигне до русенци и всеки желаещ ще може да се включи, за да поставим рекорд на Гинес
Утре лодката с посланието ще стигне до русенци и всеки желаещ ще може да се включи, за да поставим рекорд на Гинес Снимка: Facebook

Утре лодката с посланието ще стигне до русенци и всеки желаещ ще може да се включи, за да поставим рекорд на Гинес

Поход за мир тръгна по Дунав в навечерието на 3 март, съобщават от Лайънс Клуб - Плевен Огледало.

Група ентусиасти от LC Danube Brothers, вдъхновени от инициативата “Заедно за мир на планетата Земя” на Лайънс клуб - Плевен Огледало развяха знамето на мира по най-дългата европейска река на връх националния празник на България. Лодката им тръгна от Видин и въпреки трудностите - лошото време, счупена мачта, пробив в корпуса, знамето на мира днес стигна до знаковия Никопол.

Във времена, когато страхът е сковал дори най-светлите умове, от Българя следва да излезе духовният импулс за към новото време! На този ветровит кръстопът - Балканите, ние държим ключа за бъдещето, с духовна сила, непонятна на другите народи по света”, коментира капитанът Гергов и допълва: Лодката с най-дългото послание за мир тръгна вчера не просто от Видин, а от някогашното Видинско царство, ще премине по северната ни граница и ще обиколи страната, за да се свържат думите, сърцата и делата ни в едно”!

Утре каузата ще стигне до Русе, където всеки желаещ ще може да се включи в най-дългото послание за мир, с което страната ни да постави рекорд на Гинес.

Инициативата “Заедно за мир на планетата Земя” на ЛК “Огледало” и ЛК “Дунавски братя” беше учредена миналата година в Плевен, където първото послание за мир постави Тоши Тошев, член на Лео клуб Олимпиец - активист на кампания “България срещу диабета”.

Стефани Славчева, член на Лео клуб Олимпиец, докосна сърцата на хората чрез своя ангелски глас с изпълнения посветени на най-дългото послание за мир на Планетата Земя!

Всеки, който иска да бъде част от каузата, може да следи маршрута на лодката на мира през цялата година или да се свърже с организаторите чрез следните контакти:

тел. 0878300503

e:mail - [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари