Русенци "бълват" коригиращи декларации

0
Тази година крайният срок за подаване на коригиращите декларации в НАП е 2 октомври
Тази година крайният срок за подаване на коригиращите декларации в НАП е 2 октомври

С всеки ден се увеличават подаваните в офиса на НАП в Русе коригиращи декларации.

От тази година граждани и фирми имат правото при установяване на грешки в подадени вече годишни данъчни декларации за 2016 г. по чл. 50 от Закона за доходите на физическите лица и по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане да подадат коригираща декларация в агенцията в новия удължен срок до 30.09.2017 г.

Този вид декларации не се изискват, ако се налага корекция само на Годишния отчет за дейността /ГОД/ за 2016 г., без корекциите да влияят на данните във вече подадената годишна данъчна декларация. Юридическите и физическите лица  имат възможност по тяхно искане да подадат в Централното управление на Националния статистически институт заявление за корекция на ГОД само веднъж в срок също до 30.09.2017 г. В тези случаи няма необходимост да посещават офиса на НАП, защото нямат отношения  с приходната агенция.

Тази година крайният срок за подаване на коригиращите декларации в НАП е 2 октомври, понеже законовия срок 30 септември е в почивен ден. Офисът на НАП в Русе препоръчва на клиентите си да изпращат декларациите си по електронен път с Персонален идентификационен код или с квалифициран електронен подпис, което би им спестило времето, а и може да  използват затова и почивните дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари