Русенското военно окръжие ще участва в честванията на връх Шипка

0
Събитието „Бъди войник“ ще бъде тази събота
Събитието „Бъди войник“ ще бъде тази събота Снимка: Областна администрация - Русе

Събитието „Бъди войник“ ще бъде тази събота

Участието на Военно окръжие I степен – Русе в събитието „Бъди войник“ по време на националното честване на 146-ата годишнина от Шипченската епопея обсъдиха областният управител Данаил Ковачев и подполковник Васил Петров. Тази събота – на 19-и август, на паркинга на връх Шипка ще бъдат развърнати редица информационни щандове. Сред тях е и този на Централното военно окръжие, където служители от военните окръжия в София, Русе и Габрово ще представят възможностите за реализиране в армията. На срещата присъства и началникът на русенския гарнизон и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев.

Според Ковачев тази инициатива дава реална възможност на обществото да се докосне до част от ежедневните функции на армията. „Определено военната професия трябва да бъде популяризирана, а най-добрият начин е прекият контакт с хората. Надявам се повече млади хора да изберат да градят кариера в армията, защото тя е символ на престиж и достойнство“, каза Ковачев, цитиран от пресцентъра на Областна администрация - Русе.

Инициативата ще започне от 13:00 часа, като на място на всеки желаещ ще бъде представена подробна информация относно изискванията, условията и реда за постъпване на военна служба и служба в доброволния резерв. Специално внимание ще бъде отделено на презентирането на възможностите за професионално и личностно развитие във Въоръжените сили и предимствата на службата в резерва. Гражданите ще бъдат информирани относно вакантните длъжности, необходимите документи и сроковете за кандидатстване по актуалните конкурси, обявени от Сухопътните войски, Военноморските сили, Командването за логистична поддръжка, Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана и Съвместното командване на специалните операции.

Преди това се предвижда панихида в памет на загиналите, туристически походи, възстановки, както и церемония по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата. В петък вечерта ще се състои и превърналата се в традиция тържествена заря-проверка на площад „Възраждане“ в гр. Габрово. Събитията, част от националната програма, ще продължат до 25 август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    9
    До 7
    В село Низофо. До дупето на Специалистката по ЕКО въпросите на града. Сега двамцата замислят стратегията за Русе-Междугалактически Дух на Свободата и ЕКОлогично най-чистия град в Галактиката.
  • 3
    8
    Ум 3-ти МаРт
    ,А? Реакторите ,А?
  • 5
    7
    До Малко Шимпанзе
    Ами къде е шимпанзешвили ?
  • 8
    6
    Малко шимпанзе
    Тези тримцата са точно копие на сцената: Мама-Шимпанзе, Тате-Шимпанзе и Брат ми-Шимпанзе рещават кой къде да се изака в жунглата. Всеки резултат ще е мръсотия и миришеща работа, каквато я замислят и конспираторите тука.
  • 15
    5
    До СкъсанияОтЕбанеГъз:
    В канала отичат само усраинските лайняни карантии! Всъщност – не в канала, в гробищата! И то, с любезното участие на USA! Ми да ви е честита „демокрацията“, долни фашизирани €вроатлантици! И синовете ви да пукнат да Америка, ДАНО!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари