Русенското слънце Мира спечели приз от международен конкурс

1

От 30 септември до 03 октомври 2016 г. в град Кишинев, Молдова се проведе шестото издание на Международен конкурс „Златна ябълка“.

България беше представена от деветгодишната солистка от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова.

Участието на Мира в конкурса „Златна ябълка“ е благодарение на спечеленото от нея трето място от Международен конкурс „Тра-ла-ла“ в Македония. В Молдова тя участва в три категории и завоюва следните отличия: Гранд При в категория „Фолклор“, първо място в категория „Класика“ и второ място в категория „Популярна песен“. Артистичната русенка впечатли международното жури с интерпретацията на народната песен „Рипни Калинке“ от композитора Валери Костов.

В надпреварата взеха участие деца от 12 държави: Армения, Беларус, България, Румъния, Македония, Сърбия, Португалия, Молдова, Италия, Русия, Украйна и Унгария. Участниците бяха оценявани от 12-членно международно жури с председател Светлана Бивол, директор на Националната филхармония на Република Молдова.

Мира получи покана от г-н Армандо Гюкасан, председател на Международната асоциация на изпълнителите и артистите W.A.P.A, да вземе участие в Международен конкурс в Армения през 2017 год.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари