Русенско село на бунт заради ромска фамилия

5
Хората в селото винят за кражбите и палежите три момчета от многолюдна ромска фамилия
Хората в селото винят за кражбите и палежите три момчета от многолюдна ромска фамилия Видео: БНТ

Граждански протест организираха днес жителите на русенското село Могилино. Причината за тяхното спонтанно възникнало недоволство са серията посегателства върху частни имоти, които са зачестили в последните дни. Хората в селото винят за кражбите и палежите три момчета от многолюдна ромска фамилия и изпращат сигнали до институциите.

Още от ранни зори в центъра на Могилино се събраха близо 60 жители на селото, които организираха подписка с настояване за търсене на наказателна отговорност на злосторниците. Сред потърпевшите от среднощните кражби е Минко Бечев, чийто имот е бил обиран на няколко пъти. Последния път негови съседи забелязали престъпното трио, докато се промъква към къщата. В групата имало и 7-годишно момче.

“Счупили са стъклото и вратата са изкъртили и са влезли вътре, а на мазата са разбили стената”, разказва Бечев.

В Могилино живеят 8 британски семейства и 2 руски. Едно от тях е на Дон Кастър от Йоркшир, който е у нас от 6 години.

“Преди година къщата ми беше обрана. Защо плащам по 350 лева за сигнално-охранителна система, след като успяват да проникнат крадци”, пита той.

Българката Татяна Леонис казва, че най-сериозно е пострадала на британска гражданка, чиято каравана е била ограбена и подпалена.

“Аз с очите си видях как малкото влезе вътре в къщата, изхвърляше отвънка, а по-големият ги събираше в чували”, обяснява тя.

По данни на Областната дирекция на МВР - Русе през тази година са регистрирани 2 кражби и един палеж. За тези престъпления има заподозрян младеж на 17 години от Могилино, който е едно от децата в многолюдната фамилия.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари