Русенският университет ще подготвя кадри за АЕЦ "Козлодуй"

1
Висшето училище ще провежда и обучения за повишаване на квалификацията на работници и служители от дружеството
Висшето училище ще провежда и обучения за повишаване на квалификацията на работници и служители от дружеството Снимка: Dunavmost, архив

Русенският университет „Ангел Кънчев“ сключи споразумение за сътрудничество с АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД, което обхваща дейности, свързани с учебния процес, научните изследвания, проектната дейност, популяризирането и внедряването на научни, технически и професионални постижения

Целта на споразумението е повишаване на ефективността на образователната, научно-изследователската и развойната дейност в областта на енергетиката и сектора за сигурност, основаващи се на съвместно използване на човешките и материалните ресурси и постигнатите резултати от университета и дружеството, уточнява "Бряг". 

Русенският университет ще подготвя студентите в области и специалности, пряко свързани с енергетиката и националната сигурност, която да позволи тяхната успешна реализация в дружеството. Висшето училище ще провежда и обучения за повишаване на квалификацията на работници и служители от дружеството в областите на висшето образование, за които е акредитиран университетът, включително в тези, свързани с ядрената енергетика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    втрещен
    Че те 2/3 от студентите избягаха от тая кочина, пък сега като удавник за сламка се гласят за ПУЦ на Козлодуй.
  • 5
    5
    Русенец
    С кои преподаватели? Кои останаха от старите светила?
  • 9
    4
    112
    В Русенското ВУЗ никога не се е извършвало обучение в специалността '' Ядрена енергетика '' Не бъркайте с '' Топлотехника '' ! Няма нито база нито кадри за провеждане на обучение ! Пак ли ГОСТПРЕПОДАВАТЕЛИ от ТУ -София за 5000 лв. месечно !
  • 7
    3
    русенец
    Най-вероятно не сте запознати, но през лошия соц това се правеше. Много то специалистите в АЕЦ са учили във ВИММЕСС тогава.
  • 12
    2
    хахаха
    Русенският е толкова реномиран, че и куче улично да вкараш там, ще излезе с диплома по право или икономика!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари