БДЖ разширява възможностите за специализирано обучение на млади кадри в Русе

2
БДЖ и Русенски университет „Ангел Кънчев“ подписаха вчера споразумение за сътрудничество
БДЖ и Русенски университет „Ангел Кънчев“ подписаха вчера споразумение за сътрудничество Снимка: БДЖ

БДЖ и Русенски университет „Ангел Кънчев“ подписаха вчера споразумение за сътрудничество при обучаването на кадри за железопътния транспорт

По този начин ще бъде предоставена възможност на завършилите гимназиалния етап от своето образование млади специалисти да продължат специализираното си обучение във висшето учебно заведение.

В седмицата от 9-и до 13-и май „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД ще проведе информационна кампания в учебните заведения в Русе за популяризиране откриването на специализирана жп паралелка с дуална форма на обучение в Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване (ПГРКК) в града.

В тази връзка споразумението с университета в Русе е допълнителен стимул за младите хора в региона да започнат професионалното си образование още в училище, след което ще имат гарантирана възможност да продължат да се обучават по желаната от тях професия и в университета.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    м.м.
    От новата учебна година в ПГпо Промишлени технологии ,бившето СПТУМ, ще се обучават стоматолози , по искане на учителския колектив,подкрепено от РУО ! Училището разполага със зъболекарски стол в бившата столова ! На разположение е и един железен шкаф от лекарския кабинет образец 1939 година ! На успешно завършилите ще се предложи договор с НЗОК !
  • 1
    2
    daskal
    Ето ви днешна обява от Бюрото по труда в Русе: Търсят се 15 локомотивни машинисти и 15 техници-механици, ревизори на вагони, средно обр., фирмата организира курс за придобиване на професия. Смятайте за какво става дума. Пълен ужас!
  • 5
    1
    Добре де
    Ами за кондуктори и чистачки на вагоните няма ли да има специалност. При липса на кандидати за студенти Белойката може да ги поеме във ВИМЕС, то и без това се превърна в професионална гимназия. Този гном навсякъде се вре и пъчи колко е велик, а не вижда какви кадри произвежда и на какво е обърнал учебното заведение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари