Русенският университет ще отбележи Европейската нощ на учените

0
През 2020 г. провеждането на Европейската нощ на учените в Русенския университет съвпада с поредицата от инициативи, посветени на 75-годишнината на университета
През 2020 г. провеждането на Европейската нощ на учените в Русенския университет съвпада с поредицата от инициативи, посветени на 75-годишнината на университета

Мотото тази година: НАУКАТА ПРЕОБРАЗЯВА ЖИВОТА

Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, осъществявано в рамките на проект по програма Хоризонт 2020. Основна цел на събитието е да засили обществената осведоменост и интереса към науката и иновациите, да открои мястото и влиянието на науката в обществения живот и да привлече млади таланти към науката и кариерата на учения.

Русенският университет „Ангел Кънчев" е член на консорциума от университети и изследователски институти по проекта К-ТРИО 4, насочен към организиране и провеждане на Европейската нощ на учените в 6 български града – Бургас, Варна, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Проектът предоставя на българските граждани възможност за участие в различни инициативи, като ги прави съпричастни към иновативни научни постижения и творчески таланти на учените.

Русенският университет организира Европейска нощ на учените още от нейното първо издание през 2006 г., като инициира различни конкурси, изложби, дискусионни клубове, ателиета на млади таланти и други интересни и вълнуващи събития.

През 2020 г. провеждането на Европейската нощ на учените в Русенския университет съвпада с поредицата от инициативи, посветени на 75-годишнината на университета. Тази знаменателна годишнина насища събитията от програмата на Нощта с особена тържественост и празничност и организаторите са уверени в техния широк обществен отзвук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук