Русенският университет празнува своята 77-годишнина

1
Ректорът благодари на студентите и партньорите на университета от бизнеса, местните власти, неправителствените и културните институции
Ректорът благодари на студентите и партньорите на университета от бизнеса, местните власти, неправителствените и културните институции

Ректорът благодари на студентите и партньорите на университета от бизнеса, местните власти, неправителствените и културните институции

Русенският университет „Ангел Кънчев“ отбелязва днес своята 77-годишнина с поредица от събития, предаде Русе Медиа. Сутринта пред паметника на патрона на университета бяха поднесени венци и цветя, след което във фоайето на ректората бе открита изложбата на печатни и електронни издания. Бяха връчени награди в различни категории, а в голямата зала на „Канев център“ се състоя тържественото събрание, посветено на годишнината.

Академично слово за празника произнесе ректорът акад. Христо Белоев, който обобщи постиженията на русенската Алма Матер и мястото в националното и международното образователно и изследователско пространство.

„Днес Русенският университет е ярка палитра от младежка целеустременост, свободомислие, високи изисквания за иновативност и качество, дързост пред предизвикателствата и способност за постижения, с които да се гордеем. Признателни сме на нашите студенти и докторанти за неотстъпчивостта пред рутината и еднообразието, за състезателния дух, за овладените пространства на знанието и компетентността, за постигнатите призови места в олимпиади, хакатони, спортни състезания и културни инициативи. Благодарим им за това, че са наши партньори и наш коректив в общата ни устременост към още по-успешното бъдеще на Русенския университет.

Днес също така Русенският университет е отворено пространство за иновации и споделена отговорност за развитието на образованието и науката на бъдещето. Привилегията да бъдем изследователски университет и да сме оценени най-високо за своите постижения от Министерството на образованието и науката на Р България дължим на своите преподаватели и сътрудници, на техните научни разработки, индексирани в международно признати бази данни, на техните иновативни идеи, реализирани в полза на регионалната екосистема. Ден след ден, скъпи колеги, вие съграждате общия ни дом и го изпълвате със светлина, мъдри прозрения, екипно присъствие, партньорско признание и безкрайната топлота на човешкото единение, която ражда богати творчески плодове и утвърждава днешния и утрешния образ на Русенския университет като влиятелен, силен и международно признат“, каза в словото си акад. Белоев.

Ректорът благодари и на партньорите на Русенския университет от бизнеса, местните власти, неправителствените и културните институции, тъй като университетът е поел отговорност да бъде двигател на общественото развитие. А международните партньори намират в лицето му лице авторитетно и перспективно висше училище за Еразъм мобилност на своите студенти и за изпълнение на съвместни международни проекти.

„Картината на успеха няма да бъде пълна, ако не кажем, че Русенският университет днес е образователна институция с ярка и неповторима индивидуалност и идентичност, която прозира във всеки аспект от нашия организационен живот – от впечатляващия архитектурен ансамбъл, чиито съставни части съвсем скоро ще бъдат допълнени от новия научноизследователски комплекс, до мултифункционалното Пространство на бъдещето в новооткритата докторантска зала, където модерните технологии се срещат с най-смелите визионерски мечти“, каза още акад.Белоев.

Поздравления за празника на Русенския университет отправиха още кметът Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на РУО Росица Георгиева, Русенският митрополит Наум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    999
    смешници
  • 10
    2
    Реалността е друга
    77 години, от които 15 са под управлението на един селски тарикат с азиатски постижения и превръщане на ВУЗ-а в частно-семейно феодално владение и вреждане на другари от различни партии според изгодата и пълнене на джоба с финикийски знаци. Измислени доктори, доценти и професори от приближен кръг лизачи и доносници и пародия на обучение. Път за никъде и към дъното.
  • 6
    1
    плюс минус
    В тая редица има най-много 1-2 стойностни Човека. Останалото е ИЗМЕТ! Как мислите, русенци?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари