Русенският университет посрещна над 1500 първокурсници

1

Анатоли Станев: Крайно време е можещите и знаещите да се превърнат в основния двигател на нашия напредък

С тържествена церемония бе официално открита новата академична година в Русенския университет „Ангел Кънчев“, съобщиха от Областна администрация - Русе.
Над 1500 първокурсници прекрачиха прага на висшето училище. Сред официалните гости бе и областният управител Анатоли Станев.

Благодаря ви за изключителния принос към региона и страната. През годините Русенският университет се утвърди като водещо учебно заведение и развоен център, който продължава да допринася за модернизацията на редица сектори, както и за политическото и икономическо развитие на областта и страната. Пожелавам ви още много успехи в научното поприще, които да ви носят истинско удовлетворение! Съхранявайте и предавайте искрата към познанието и на следващите поколения“, каза областният управител Станев в обръщението си към ректора на учебното заведение академик Христо Белоев и академичното ръководство на университета. Той апелира към студентите да са активни и да бъдат сигурни, че винаги са добре дошли с идеите и инициативите си в Областна администрация – Русе.

Университетът предлага над 50 бакалавърски програми от 23 професионални направления. Повече от 70 пък са възможните магистратури, а над от 50 са научните специалности в докторска степен. Същевременно университетът има сключени договори за международен обмен на студени с над 500 университета от цял свят. Техническата база на РУ „Ангел Кънчев“ е сред най-добрите в страната. Учебните и научни лаборатории са оборудвани с най-съвременна техника от водещи организации.

През изминалата академична година са се дипломирали петима доктори на науките, седем доценти и трима професори.

Георги Ангелов Моллов пък получи стипендия от 1000 лева от ръководството на русенската „Райкомерс Конструкшън“. Той е студент в машинно-технологичния факултет. 29 са студентите с най-висок бал, които започват своето обучение в Русенския университет.

В събитието участваха още кметът на Община Русе Пенчо Милков, неговите заместници Магдалина Илиева, Енчо Енчев Димитър Недев и Златомира Стефанова, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, както и множество представители на държавната и местна власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Русенец
    Кой нормален човек би дошъл да учи в непрестижния ВУЗ на 50-хиляден западнал град с мизерни заплати и златен бонус от канцерогенен въздух? Ето затова е на изживяване нескопосания опит за "висше" образование в Русе.
  • 5
    7
    Гост
    До 4: Излиза така, че докато корпусите стават все повече, то студентите стават все по-малко.
  • 1
    6
    Гост
    Някъде бях прочел, че 20 000 лв струва на държавата да изучи един човек, преди той да почне да работи и да изкарва БВП на страната. Колко от тези остават да работят в България? Колко от оставащите да работят в България, работят по специалността, за която са обучени?
  • 9
    5
    доцент
    Едва ли вече са повече от 1000 първокурсниците. Просто закръглят бая нагоре и добавят към бройката малкото наивници, клъвнали на измислените нови хранилки на Белоев на другия край на България във Видин и Тараклия.
  • 6
    4
    С.С.
    Миналата година бяха 2000 първокурсници ! Ха сега да разсъждаваме накъде върви ВУЗ а !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари