Русенският университет посреща студенти от Виетнам

1
Преподавател в област "Машинно инженерство" от виетнамското учебно заведение се е срещнал с ректора на Русенския университет
Преподавател в област "Машинно инженерство" от виетнамското учебно заведение се е срещнал с ректора на Русенския университет

Русенският университет посреща за първи път студенти и преподаватели от Виетнам по програма "Еразъм+".

Университетът, с който е подписано двустранното споразумение, е "Нонг Лам" в град Хо Ши Мин, съобщават от висшето училище в Русе.

Преподавател в област "Машинно инженерство" от виетнамското учебно заведение се е срещнал с ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев, с председателя на Общото събрание на висшето училище проф. Велизара Пенчева и с декана на факултет "Природни науки и образование" доц. Десислава Атанасова. По време на разговорите са били обсъдени възможностите за надграждане на сътрудничеството между двата университета чрез разработване на съвместни научни проекти, организиране на семинари и други.

От Русенския университет информират, че за обучение през летния семестър в крайдунавския град са трима виетнамски студенти от Хо Ши Мин. Двама от тях са в специалност "Машинно инженерство", а един - в "Компютърни науки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари